MEEE!

Alla inlägg under mars 2013

Av Julia - 23 mars 2013 10:47

Tack alla underbara läsare!!!!! På sista tiden får jag frågor och kommentarer på bloggen + att jag har jättebra statistik! Ville bara säga tack tack! Humör: Glad :D 


    Snart kommer dagens outfit hoppas ni fortsätter läsa min blogg! Det är så roligt att veta att vissa gillar min blogg! ^^

Så detta är till alla snälla läsare då!



Thanks!

 

//Julia



Av Julia - 22 mars 2013 19:25

Som rubriken säger: Bloggtips. 

 

 

 


Jag vill ha bloggtips av er. 

 

 

Så ni kan ju lämna en kommentar?

 

Den enda bloggen som jag följer är

 

 

Flica.bloggplatsen.se! 

 

 

Den är bara såååå bra!

 

Ni borde kolla in den! Klicka

 

>HÄR<




Klicka! Jag tycker det skulle

 

 

vara  kul med andra bloggar att

 

 

 

följa! Fast det är klart,jag

 

 

kollar även in mina underbara

 

läsares bloggar! 

 

 

Kramis!

 

Kommentera om du har tips!

 

 

(P.SKollar även in fokis blogg.

 

 

D.S)

Av Julia - 22 mars 2013 18:20




Jag vet att det inte är det bästa


men tycker det är kul ^^


Kommentera!

 

 

Av Julia - 22 mars 2013 15:12

Det vill ni bara inte missa! Hjälp D: Har tagit mod till mig att sjunga för er...

Av Julia - 22 mars 2013 13:19


 

Mår illa bläää D:


Det kan hända att det kommer upp ett litet inlägg någon gång men inte mycket. ^^



Ska ta medecin så kanske det blir lite bättre ^^.


Så vad tycks om nya designen?


Ganska enkel men jag gillar simpla grejer så att det inte blir för mycket!  



Ska förbereda ett videoinlägg iaf. Kommer upp idag, imorgon eller på söndag. 


Bye!

Av Julia - 22 mars 2013 08:48

Jag ska fixa en ny header. Jag vet inte när den blir klar men jag kommer nog inte blogga mer idag. (Har ont i magen..) 

Jag bjuder på en saga jag gjort sålänge.. Den är inte klar men... COPYRIGHT PÅ DEN! 


 </pKapitel 1- Jag, Maqaui Maua.


Jag kommer hem från skolan mamma är som vanligt inte hemma. Det plingar till i mobilen.


"Jag kunde tyvärr inte komma eftersom jag måste skriva klart dokumentet"


Igen suckar jag. Alltid ska det vara något sen läser jag vidare.


"Är hemma vid 4 halv 5 lovar! Vi kanske kunde gå ut på en restaurang senare? På köksbordet ligger pengar köp gärna lite mellanmål jag tror jag glömde det. Ha en bra dag så ses vi då! Kram din Y"


Jag stirrar på köksbordet. Sedan pappa dog började mamma jobba. Dag ut och dag in och det blir inte bättre. Så många gånger hon lovat att vi ska se på bio,shoppa, gå ut på cafe` och annat det blir bara aldrig av. Kan hon inte bara glömma? Jag saknar honom otroligt mycket men nu är det som om jag varken har mamma eller pappa. När jag behöver henne som mest finns hon inte här liksom. Om ni undrar heter hon Yuzquil. Jag heter Maqaui och pappa hette Papi eller egentligen Fredrik men det är för tråkigt. Jag tar pengarna i ett fast grepp och går ner för backen. Jag hatar när folk säger


"Där är hon som inte har en pappa och konstigt namn."


Jag är stolt över mitt namn, det är vackert. Speciellt mitt efternamn som betyder blomma på swahili Maua. Maqaui Maua. Ja, det är mammas efternamn dom valde det eftersom pappa hette Fredrik Knutsson. Maua är betydligt mycket vackrare. Jag ser affären nu och jag springer den sista biten. Vid dörren står min bästis och Klara. Fast hon är inte min bästis längre, förut kunde vi berätta allt för varandra! Vi kallade oss BFFNSN-Best friends forever never say never. Vi var det innan Klara kom till klassen… Parfymdoftande, skitsnackande och sminkande Klara! Hon tog Maja (min bästis) till sin! Maja började sminka sig, fnittra när killarna kom, prata strunt bakom ryggen på en, prata om mascara och foundation. Hon var en hemsk vän. Och ännu värre blev det när dom kom tillsammans - arm i arm - till mig. Svartkladdiga runt ögonen, illröda läppar och tuggande på tuggummin.


"Jag vill inte vara din bästis", sa hon och kollade upp och ner på mig. "Alltså du är inte riktigt mogen. BFFs, åh så töntigt! Man säger Bästis nu mera! Vi går i trean och du vet inte vad mascara är?! Dessutom har jag aldrig hört ett sådant larvigt namn." Jag kände att jag skulle börja gråta. Jag kan inte fatta att hon blev utnämnd till kamratrådet innan Klara kom. Jag förstod inte att hon sagt det där hemma hos mig för 1 år sen.


"Alla är lika mycket värda. Oavsett namn, utseende eller annat. Jag skulle aldrig överge dig! Dessutom är ditt namn bara vackert. Jag skulle också vilja heta blomma i efternamn."


Jag bara log.


"Äh, det skulle du ju inte vilja!"


"Jo! Jag lovar!" Sa hon och log det största hon kunde.


Nu går jag i femman. Jag bodde tills jag var 5 i Afrika. Jag ger Maja och Klara en sur blick och går in i affären. Jag köper bröd, mjölk, smör, ost och skinka. Sen kommer jag på att mamma alltid vill ha tidningen Nellie så jag slänger upp den på bandet. Min favorit kassörska står bakom disken. "Hej! Är mamma hemma?", frågar hon "Nej... men hon kommer hem i kväll! Det lovar hon." Jag försöker lita på det jag säger. "Hoppas inte för mycket gumman. Du vet att det är mycket på jobbet." Hon ser på mig som om jag hade brutit benet. Sådär… sorgligt. Jag blir lite arg på henne. Låt mig vara! Låt mig hoppas! Mamma har sagt att om man hoppas tillräckligt mycket så blir det alltid så som man hoppats. Fast... Det var innan pappa dog, innan hon började jobba, innan hennes härliga magi om att allt kunde bli så som man ville tog slut. Jag ger henne en kall blick och säger


"Kan jag få betala nu?"


"Mm.. 120 kronor tack." Jag ger henne pengarna och hon ger mig kassen. När jag går ut står Maja och klara och sminkar sig. Jag vill egentligen tycka att det är fult men det var faktiskt väldigt fint. När jag kommer hem brer jag en smörgås och sätter mig vid bordet. Nu är klockan halv 3, snart kommer mamma hem! Jag tänker på vad som hände när pappa dog.. Han var ute och åt, lagom mycket, bra, nyttigt. Om det inte vore för att han var känd, känd i fotboll. Dom går till en restaurang som visat att den var bra och hade alla fem stjärnor. Nyttigt, gott, passande, lagom mycket på tallriken. Men dom som lagade maten gillade inte pappa, fråga mig inte varför! Min pappa var snäll! Han vann mycket.. Han har fått guldbollen 6 år i rad. Han beställde dagens kött. Vilket var förgiftat kött. Andra hade sagt att köttet var jättegott för dom hade inte fått gift i det! Jag vet inte vad dom hade i. Men det räckte för att han skulle falla ihop på golvet. Medvetslös. Ambulansen kommer, jag & mamma får reda på det när han ligger nästan död på sjukhuset. Mamma rusade upp till mitt rum. "Gumman! Vi måste åka! Papi är snart död!!" Det fanns inget hopp, vi hann inte hoppas. Vi bara sprang, tårarna sved och hela kroppen värkte men det var det värt. Jag ville träffa pappa en sista gång. När vi stod bredvid sängen var det försent. Han var död. Jag skrek. Grät. Restaurangen fick stänga igen och kocken fick två års fängelse men hallå?! Två år är ju ingenting! Han dödade min pappa! Mamma sökte jobb. Hon ville inte vara hemma. Hon sa att en saknades och att det aldrig skulle bli detsamma. Hennes energi och lycka förvandlades till sorg och tomhet. Jag kollar på klockan den är kvart över 4. Jag tar upp mobilen "Ett nytt meddelande." Jag suckar.


"Hej gumman! Det körde tyvärr ihop sig idag, vi kan gå till en restaurang imorgon! Jag lovar. Jag tror det finns soppa i kylskåpet från i förrgår, värm den i 2 min som vanligt. Jag vill att du gör spanska läxan och städar ditt rum. Mamma älskar dig. Puss din Y!"


Jag slänger mobilen i golvet. Den går som tur är inte sönder. "Aah! Snälla gud skicka tillbaka pappa till jorden! Jag kan inte leva såhär!! Amen.." Ber jag. Jag öppnar kylskåpet. Ja där finns som sagt soppa från i förrgår. Jag har ätit samma mat i säkert tre veckor nu. Med en duns ramlar soppan till golvet. Jag bryr mig inte, jag är ändå inte hungrig. Jag går ut, vill inte vara hemma längre det finns inget att göra där. Jag går genom skogen, parken, ängen och stannar vid havet. Jag tar upp en sten som liknar ett hjärta. Lägger den i fickan och springer ut mot havet. När fötterna nuddar vattnet säger jag "Om bara Maja var här."


Fast sen ångrar jag mig. Hon är inte värd min vänskap. Hon är dum och bortskämd. Nu ligger säkert soppan där hemma och möglar jag hoppas det. Jag tar upp stenar och slänger dom i vattnet med ett plask försvinner dom till botten Då mamma kommer hem ligger jag i sängen med mobilen.


"Åh gumman. Ditt rum ser bedrövligt ut och du har inte gjort läxan! Jag skäms över dig!" Hon kollar argt på mig. "Svara då! Jag orkar inte med detta!" "MAMMA!?" Jag for upp över sängen. "Inte den attityden mot mig!"Säger hon


"NÄR DU ÄNTLIGEN KOMMER HEM ÄR DU PÅ ETT SÅ TRÅKIGT HUMÖR! DU LOVAR OCH LOVAR GREJER MEN VAD GÖR DET?! DET BLIR ÄNDÅ ALDRIG SÅ SOM DU LOVAT! KAN DU INTE BARA GLÖMMA ATT PAPPA DOG?! DET ÄR FAKTISKT JOBBIGT FÖR MIG OCKSÅ! NÄR JAG BEHÖVER DIG SOM MEST BÖRJAR DU JOBBA! HUR TÄNKER DU?! Om du nu tänker alls!" Skriker jag

"Känns det så?…"


"Mamma det är så!"


"Förlåt… Jag är ledsen!" Hon gråter.


"Mamma gråt inte. Du har inget att gråta över. Så gå!" Mamma stänger dörren efter sig.

Det kändes jobbigt att ta i så mot henne men jag behövde säga det. Nästa morgon när jag går ner till köket sitter mamma där. "Godmorgon", säger hon "Ska inte du vara på jobbet?..." Muttrar jag "Jag har tagit ledigt åt oss båda. Så vad vill du göra först? Shoppa eller?" Hon ler. "Mamma… Jag vill bara att du är hemma när jag är hemma. Inget mer." "Okej…Men då sticker jag till jobbet då." Hon rycker på axlarna. "Du har inte tagit ledigt! Ellerhur? Du ska inte jobba mer!" "Gumman… Vi måste ha pengar… Jag…" "MAMMA HAR DU TAGIT LEDIGT?!" Skriker jag "Lilla Maqaui… Nej men jag kan göra vad som helst!" "Då så. Då går jag till skolan." I skolan händer inget särskilt, jag har svårt att koncentrera mig bara. Eller en grej hände Maja blev "sparkad" Från kamratrådet för att hon inte kan bete sig. Hah! Rätt åt henne.



Kapitel 2-En ny vän


Mamma är hemma när jag kommer från skolan. Det är min födelsedag idag. Mamma säger att hon måste jobba denna vecka eftersom hon fick ledigt idag. Vi sätter oss vi bordet. I Kenya där jag bodde förut åt man mycket kött. Vi åt ofta nötkött get och lamm. Vi åt också Matoke eller Ugali. Matoke är mosade gröna bananer och Ugali som en tjock majsgröt. Jag gillar Ugali jättemycket! Mamma brukade laga Ugali och nyama choma som oftast är gjort av grillat lamm. Mamma gillar inte Ugali men gör det ofta till mig ändå. Idag har mamma gjort Ugali med grillad kyckling eftersom det är min födelsedag. Jag firar ofta Kenyas traditioner. Mamma sjunger ja må hon leva för mig och sen sjunger vi happy birthday tillsammans. Mamma säger att presenten står på altanen. Hon hämtar den medan jag äter. Fast sen kommer hon tillbaka "Emh… Det är bättre att du går ut och kollar." Säger hon


"Okej!" Jag springer ut på altanen. "Jaaa! Tack mamma!" Skriker jag av glädje "Swahili tack!" Mamma ler


"Shukrani mama!" "Ja, jag måste jobba eftersom vi måste ha pengar…" Mamma ser osäker ut "Det gör ju inget! Nu har jag ju en vän! JAG ÄLSKAR DIG!" På altanen står en brun, beige, guldig, GOLDEN RETRIEVER! Den kollar på mig. "Mamma, får jag ta in den?", säger jag "Ja, absolut!", säger hon Den springer med mig in. Dom andra presenterna är *Ett koppel *Borste *Hundtäcke *Halsband *Agility grejer! *Matskål+ vattenskål *Hundkorg *Bollar Resten av dagen är jag ute i trädgården. Charlie (min hund) har redan lärt sig sitt och ligg. Mamma är på jobbet men det spelar ingen roll. Ibland får jag sms från min storasyster (som bor i Thailand och är 25) hon undrar om mamma är bättre. Jag har inte tid att svara nu. Inte ens när hon frågar om hon ska hälsa på. Vanligtvis brukar jag bli jätteglad och skriva så snabbt som möjligt "JAA!", men nu bryr jag mig inte. När klockan är halv 6 värkar Charlie ganska trött. Vi går in och sätter på tv:n. Han ligger i mitt knä med stängda ögon. Nu när jag kollar på honom ser jag att han är fluffig guldbrun och världens lenaste. Han blänker och hans bruna ögon är som i en saga. Om man säger det kortfattat är dom helt underbara! Sorgliga men lyckliga och gulliga på samma gång. "Jag älskar dig Charlie", viskar jag. Min mobil Ringer.


"Hej det är Maqaui Maua.", säger jag


"Hej det är din storasyster Niqolle Maua.", säger Niqolle


"Jaha… Mamma är inte hemma just nu. Så ring lite senare. Hejdå!", säger jag


"Nej du! Varför svarar du inte på sms? Och det har alltså inte blivit bättre med mamma? Du brukar älska när jag kommer. Jag antar att jag kommer nästa vecka." , säger Niqolle


"Jo… Det är bättre med mamma. Jag har fått en hund. Men mamma måste jobba för att tjäna ihop pengar…" Säger jag 


"EN HUND?! HAR HON FÅTT SPEL?!" Niqolle skriker i örat på mig


"Nej inte spel men en hund ja! Men jag har ingen annan vän… Han är min enda vän. Charlie heter han… En Golden Retriever… Alltså mamma behöver jobba och jaa… Då fick jag Charlie.", säger jag


"Okej… Det låter bäst att jag hälsar på. Jag kommer i övermorgon!",säger Niqolle


"Men din kille då?", säger jag


"Jag har ingen kille längre vi gjorde slut igår… Jag… Ehm… Ska nog flytta till Sverige.", säger hon


"Aha! Okej. Jag säger till mamma!" Jag är glad att hon ska flytta hit det var längesen vi sågs. "Hejdå",säger Niqolle Jag skriver ett sms till mamma. "Hej mamma! Niqolle kommer i övermorgon hennes kille och hon har gjort slut så hon ska flytta till Sverige! Jag hoppas du har det bra! Charlie ligger i mitt knä just nu och sover. När kommer du hem? Vad ska jag göra? Kram Maqaui." Skickat. Charlie sover nästan när mobilen högljutt plingar till i mobilen.


"Oj, redan i övermorgon! Synd att hennes kille gjort slut :(. Har det jättebra hoppas du har det bra! Mysigt, han måste nog sova. Jag kommer hem redan kl. 6 idag. Det skulle vara bra om du bäddade och fixade gästrummet eftersom hon kommer imorgon men annars så kommer jag väl lagom till middag? Kram Mamma." Redan kl. 6 utbrister jag och Charlie rycker till. "Förlåt Charlie!" Säger jag och klappar honom på huvudet. "Voff." Säger han. Jag vet vad han menar… Han menar det gör inget, godnatt.


"Oj redan kl. 6! Han sover. Fixar gästrummet. Ses. Varför kommer du hem så tidigt? Kram!" Orkar inte skriva mer så jag skickar det och får snabbt ett svar tillbaks.


"Jag tänkte att vi kunde äta på din favorit restaurang (Hassans och Majas.) Vad sägs om det? :D" Det pirrar till av glädje inombords och jag känner hur mina mungipor åker ännu högre upp.' "JAAA! ÄLSKAR DIG! KRAM!! ABSOLUT! Vill ha den goda alkoholfria drinken där! Bäddar snabbt nu!" Jag rusar ner för trapporna till gästrummet och tänker precis bädda när…


Kapitel 3- 



Vi får se om någon orkade läsa....

Av Julia - 22 mars 2013 07:36

Min lilla rumvideo vill inte komma upp på bloggen! Jag har laddat ner den typ tusen gånger men det står bara: Konverteringen misslyckades. Jaaa, jag laddar den från mobilen... Det blir lite svårt att filma med datakameran.. Såe... Jag är hemma och är sjuk. Förlåt att videobloggen inte kommit upp, ska se om det kommer komma upp någon idaag.


Bye sålänge!

Av Julia - 21 mars 2013 12:39

Ska pröva och lägga upp alla sportlovsbilder, jag bloggar från mobilen så jag får se om alla kommer upp på bloggen eftersom appen brukar lagga lite... Om ni undrar varför jag är hemma nu på skoltid är det för att jag är sjuk :(. Har jätteont i huvudet och i magen :(. Det är sååå tråkigt att vara sjuk. :'( Jaja, nu kommer bilderna här nedanför! :

Rullande text ;D

Välkommen till min blogg!

Funny!

Presentation


Hejsan! Jag heter Julia är 11 somrar och har fått epilepsi. Såklart jag skriver en del om det men jag är en vanlig person som skriver mycket om hästar och fashion! Hoppas du gillar min blogg. Intressen: MUSIK, DANS, TEATER, HÄSTAR, MODE, NAGELDESIGN M.M!!

Länkar

gotti gotti!

VILKEN ÄR DIN GOTTI GOTT FAVORIT?
 CHIPS.
 Nappar
 saltlakris
 surlakris
 sötlakris
 choklad
 klubba
 pockorn
 sockervadd
 suranappar
 gele`
 Grönsaker och dipp.
 Annat.

©

 

jdjkadflsjgodfi

Senaste inläggen

instagram

 

A magic clock!

Gästbok

Frågerutan!

37 besvarade frågor

Swedish?

Sök i bloggen

Besöksstatistik

Arkiv

RSS

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21 22 23 24
25
26
27
28 29 30
31
<<< Mars 2013 >>>

Kategorier

Regn!!

...

Winking Line Smiley

Rolig hamster xD

LEK MED HAMSTERN HAHA, ROLIG HAMSTER xD

Ovido - Quiz & Flashcards